Hepimiz Biriz
500 TL'yi 600 bin TL yaptı - Baskı Önizleme

+- Hepimiz Biriz (https://www.hepimizbiriz.com/forum)
+-- Forum: GÜNCEL (https://www.hepimizbiriz.com/forum/Forum-G%C3%9CNCEL-11)
+--- Forum: HABERLER (https://www.hepimizbiriz.com/forum/Forum-HABERLER-338)
+---- Forum: EKONOMİ (https://www.hepimizbiriz.com/forum/Forum-EKONOM%C4%B0-443)
+---- Konu Başlığı: 500 TL'yi 600 bin TL yaptı (/Konu-500-TL-yi-600-bin-TL-yapt%C4%B1-12389)



500 TL'yi 600 bin TL yaptı - asi cafe - 19-01-2009

Açıköğretim öğrencisi Gökhan Fındık, yabancı yatırımcıları izleyip önsezileri ile hareket ederek kısa zaman küçük bir servet elde etti
24 yaşındaki Gökhan Fındık, Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası'nın (VOB) adından en çok söz ettiren oyuncularından birisi. İki sene önce girdiği VOB'da ayda 100 milyon TL'lik işlem yapan Fındık, günlük işlem hacminin yüzde 5'ini tek başına gerçekleştiriyor. Sabah gazetesinin haberine göre, VOB'a adım attığı günden bu yana 600 bin liralık kazanç elde eden genç yatırımcı, bunun önemli bir bölümünü komisyon olarak ödediği için tüm aracı kurumları da peşinden koşturuyor. Açıköğretim Fakültesi işletme bölümü öğrencisi olan Fındık, sermaye piyasalarına ilk olarak İMKB ile adım atar. Genç yatırımcı dokuz ay boyunca veri ekranına bakıp, sonunda yüzde 5 getiri elde edince şansını bir de vadeli işlemler piyasasında denemeye karar verir. Borsadan kalan parası ve biraz da borçla vadeli işlemler piyasasına adım atan Fındık'ın elinde toplam 6 bin TL vardır.
BİR GÜNDE 54 BİN TL KAYBETTİ
6 bin TL ile başlayan yatırım macerasında ilk başlarda işler iyi gider ve para bir anda 12 bin liraya yükselir. Ama bir süre sonra işler ters gitmeye başlar. Parası bir anda bin 500 TL'ye gerileyen Fındık, her şeye rağmen devam etmeye karar verir. "Kaybedecek hiçbir şeyim yoktu. Garsonluk, pompacılık yapmıştım. Devam edebileceğim bir üniversite kariyerim de yoktu. Bu yüzden 'kader' deyip yola devam etmeye karar verdim." Gelirleri 6 bin liradan 12 bine yükselir kısa zamanda. Ama onu uçuran olay Türk siyasi hayatına damgasını vuran 27 Nisan 2007 tarihli e-muhtıra olur. "Ben siyasi tansiyon yükselmeden önce hislerime güvenip düşüşe oynamıştım. 12 binden 18 bine yükseldi param. Hemen anneme bir araba aldım" diyen Fındık, kazançlarının dışında kayıplarının da büyük olduğunu anlatıyor. "Bir günde 54 bin lira kaybettiğim oldu. Zaten hep kazanamayacağımı bildiğim için kendimi buna da hazırlamıştım" diyor. Kazandığı para ile hem ailesine maddi katkı sağladığını hem de dünyayı görme ve tanıma fırsatı elde ettiğini anlatan Fındık, "İngilizce ve Japonca öğrendim. Dünya finansal piyasalarını çok yakından izliyorum ve tüm bunlar benim yaşamıma artı değer kattı" diyor.
Yatırım kararlarını, piyasa verilerinden ziyade yabancıların hareketlerine bakarak ve önsezilerine güvenerek verdiğini anlatan Gökhan Fındık, "Çok az yanıldım, çünkü algımı piyasa uzmanlarının ve televizyon yorumcularının yönetmesine izin vermiyorum" diyor. İçinde bulunduğumuz yılın yatırımcılar açısından zor bir yıl olacağını vurgulayan Fındık, "Bence VOB'ta düşüşe oynayan kazanır. Risk almak istemeyenler ise mevduata veya devlet tahviline yatırım yaparsa şu süreci kazasız atlatabilir" diye konuştu.