Hepimiz Biriz
AB ye girmek isteyen var mı??? - Baskı Önizleme

+- Hepimiz Biriz (https://www.hepimizbiriz.com/forum)
+-- Forum: GÜNCEL (https://www.hepimizbiriz.com/forum/Forum-G%C3%9CNCEL-11)
+--- Forum: HABERLER (https://www.hepimizbiriz.com/forum/Forum-HABERLER-338)
+---- Forum: DÜNYA (https://www.hepimizbiriz.com/forum/Forum-D%C3%9CNYA-442)
+---- Konu Başlığı: AB ye girmek isteyen var mı??? (/Konu-AB-ye-girmek-isteyen-var-m%C4%B1-261)

Sayfalar: 1 2


AB ye girmek isteyen var mı??? - By-4r4besK - 19-02-2007

arkdşlar adamlar bizi çoktan bölmüş, diyarbakırı kürdistanın başkenti yapmış, ermenistana ağrıyı vermiş tazminatlar ödetmiş, kuzey kıbrısı Rumlara vermiş tazminatlar ödetmiş, Türkiyeyi hırstiyanlştrmış biz hala niye ab ye girmek istiyoruz onların dediklerini niye yapıyoruz bunu anlmk mümkün değil ben bir anket düzenlemk istioyrum ab ye girmek isteyen var mı diye adamlar bizi almıcak bu belli ama hala neden yalvarıyoruz kafam almıyor. bana birisi çıkı ab ye girmemiz gerekli şu şu yüzden desin teşekkürler


RE: ab ye girmek isteyen var mı??? - NuriSert - 19-02-2007

ab ye girmemiz gerekmiyor kardeş adamlar maşa arıyolar ama sağolsun bizim siyasetçiler maşa olmaya hazır bekliyolar.


Cvp: AB ye girmek isteyen var mı??? - redline - 20-02-2007

AB ye girmemiz gerekiyor çünkü o gruba dahil olduktan sonra mutlaka bizede yardım edip bu ülkeyi canlandırmak zorunda kalacaklar ve bu arada bizde onları Türkleştireceğiz. Bizim milli değerlere nasıl bağlı olduğumuzu daha bilemez onlar.


Cvp: AB ye girmek isteyen var mı??? - civanpercemi - 20-02-2007

AB'ye girmemiz gerekiyor elbette ama bu şekilde değil. Yani biz serbestçe dolaşamayacağız,ticaret yapamayacağız ama üye ülke statüsü verilecek bu sömürülen bir dış kapının dış mandalı olmaktan öteye gidemez ama Türkiye AB'siz de kendisine gereken reformları yapabilir çağdaşlaşabilir. Birileri bunu kabul etmek istemiyor sadece milletçe aciz ve çaresizce tek tutunacak dalımızın AB olduğu beyinlere empoze edilmeye çalışılıyor.Dirayetli aklı başında aydınlar,siyasetçiler ülkelerinin çıkarları doğrultusunda politika üretseler AB'nin alternatiflerini de Türkiye üretebilirdi ancak herkesin bildiği üzere kendi çıkarlarını düşünenlerin ağında bu ülke bu hale sürüklenmiştir.Anket yapacakmışsın arkadaşım aman diyeyim iktidarın yaptırdığı anketlere benzemesin araştırma bilimsel birşeydir. Bilimsellikten uzak yapılan anketleri iyi ayırt etmek gerek.
Sağlık ve Güzel Günler Dileklerimle...
A.E.


Cvp: AB ye girmek isteyen var mı??? - CezaEvi NotLaRi - 18-03-2007

Fransa 'da 40 yil Turkiye'de kalmis ve Istanbul Beyoglu Katolik Kilisesinde Gorevde bulunmus bir rahibeyle tanistim. Yaslari 70 civarinda olan bu bayan kendi dili disinda 5 yabanci dil bilen ve Turkceyi gayet guzel ogrenmis biri olarak karsima cikti. 1.5 senedir kendisinden Fransizca egitimi almaktayim. Benim yani sira karsiliksiz yani maddi olarak birsey beklemeden bu ulkeye gelen Turklere Fransizca ogretmektedir. Dersin yani sira Turkiye'de 40 yil gorev yapma hasebiyle kaldigindan oturu Turkiye'yi ve Turkleri iyi tanidigindan bazi konularida paylasmayi ihmal etmedim. Kendisiyle konustugum konulari kisaca buraya yaziyorum. Birazi Turkce birazi Fransizca gecen konusmanin Turkcelestirilmis halini aktaracagim.
-Turkiye 'yi neden AB'ye almiyorlar veya oyaliyorlar ?
-Oncelikle Turkiye'de bizim gordugumuz kadariyla bir "Kurt Sorunu" var. AB esitlik ve ozgurluk yonunden ilerde olan bir kurum. Turkiye'ninde buna rivayet etmesini istemekte.
-Nasil bir "Kurt Sorunu" varligindan soz edebiliriz. Kurt halkida bu yasalardan faydalanmiyormu ?
-Elbette faydalanmakta yalniz Kurt halkinin sikayeti dil ve egitim konusundandir. Sizce Turkler'e buraya geldiginiz vakit Avrupa dilinizde okula gitmeyin veya egitim almayin demektemidir ?
-Hayir boyle bir durumla karsilasmadik.
-Bildiginiz uzeredirki Almanya ve diger onde gelen Avrupa ulkelerinde Turk Okullari var. Bunlara izin verilmekte ve bu okullar kendi dillerinde egitim vermektedir.Turkiye'ninde bu hakki onlara tanimasi lazimdir.
-Bunun disinda one surulen baska birsey varmidir ?
-Tabiki vardir bu sadece biri bize kalirsa. Turkiye 'de askeriye yonetimi ve saglamakta ve parlemento ustu hareket ederek ulke istikrarinda soz hakki sahibi olmaktadir. Avrupa bu konunun asilmasini beklemekte ve bircok gazete ve dergilerde Turkiye'nin bu durumunu yadirgamaktadirlar.
-Siz Hristiyan bir Fransiz olarak Turkiye' de Dislandinizmi ? Ayrica Bir baska sebepte Islam olabilirmi?
-Hayir dislanmak konusunda ara sira rastladim ama bunu normal karsiladim. Cunku ilk basta Turkiye'ye goreve gelirken korkmustum. Ama bu korkunun yersiz oldugunu anladim. Turkiye'nin onunde engel Islam degil. Bu dusunceye sahip hicbir yerde gazete,dergi veya kitap okumadim.
Tabi bu konusma ilmi veya bilimi yansitacak bir kaynak degil. Sadece bir vatandasin gorusu. Ama biz yinede gelin bazi sorulara cevap ariyalim
1-) Turkiye'de parlemento ustu bir guc varmidir ? Varsa bu gucler kimdir?
2-) Ortadoguda kimlerin cikarlarina gore hareket etmekteyiz ? Milli menfaatlerimizi korumaktamiyiz ?
3-) Yasalar kimin icin cikar ? Meclis yasayi neden cikarir?
4-) Borc para aldigimiz IMF'nin ozellestirme teklifli yasasini hangi sartlar altinda kabul ettik ? IMF'nin mecliste ne gibi yaptirimlari var?
5-) Turkiye'de bol sayida petrol ve bor madeni bulunmakta. Teknolojinin elvermesine karsin neden kendi madenlerimizi isletememekteyiz ?
6-) Osmanli'nin son 50 yilinda yasanalara benzer olaylarin yasanmasi bize ufukta ne gosterir ?
Bu sorularin cevaplari veya cevap seklinde yapilan yorumlar bize suan hangi sokaktan nereye sapacagimizi gosterecek kanatindeyim.