Hepimiz Biriz
İran cumhurbaşkanı adalet istedi - Baskı Önizleme

+- Hepimiz Biriz (https://www.hepimizbiriz.com/forum)
+-- Forum: GÜNCEL (https://www.hepimizbiriz.com/forum/Forum-G%C3%9CNCEL-11)
+--- Forum: HABERLER (https://www.hepimizbiriz.com/forum/Forum-HABERLER-338)
+---- Forum: DÜNYA (https://www.hepimizbiriz.com/forum/Forum-D%C3%9CNYA-442)
+---- Konu Başlığı: İran cumhurbaşkanı adalet istedi (/Konu-%C4%B0ran-cumhurba%C5%9Fkan%C4%B1-adalet-istedi-416)



İran cumhurbaşkanı adalet istedi - By-4r4besK - 21-02-2007

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, nükleer program nedeniyle Batılı ülkelerle yaşanan krizin çözümü için müzakereden yana olduklarını, ancak müzakere için ön koşulu kabul etmeyeceklerini bildirdi.

Ahmedinejad, bakanlar kurulu toplantısı için gittiği Hazar Denizi'nin kıyısındaki Gilan eyaletinin başkenti Reşt'te, halka hitap etti.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, konuşmasında, nükleer programa değindi ve nükleer teknolojiyi, sanayi, tarım, tıp ve diğer alanlarda kullanmak istediklerini, nükleer programı da bu amaçla sürdürdüklerini söyledi.

Batılı ülkelerin "nükleer faaliyetleri durdurun, sonra müzakere edelim" dediğini anımsatan Ahmedinejad, şunları söyledi:

"Müzakereye hazırız diyorlar ama ön koşul koyuyorlar. Çelişkili davranıyorlar. Biz sürekli müzakereden yana olduğumuzu söyledik. Şimdi de söylüyorum; müzakereden yanayız, gerginlik istemiyoruz. Ancak hiçbir ön koşulu da kabul etmeyeceğiz. Çünkü bu gibi ön koşullar bizi kendi hakkımızdan mahrum ediyor. Onların nükleer yakıt üretim tesisleri gece gündüz 24 saat çalışsın, bizim yeni işe başlamış yakıt tesislerimiz durdurulsun. Bunu kabul etmiyoruz. Biz adil koşullarda müzakereden yanayız."

Müzakerelerin başlaması için kendi nükleer yakıt üretim tesislerini durdurabileceklerini, bunda bir sorun olmadığını söyleyen Ahmedinejad, buna karşılık Batılı ülkelerin de nükleer yakıt üretim tesislerinin faaliyetlerini durdurmasını şart koştu.


RE: İran cumhurbaşkanı adalet istedi - NuriSert - 21-02-2007

paylaşım için sağol kardeş


RE: İran cumhurbaşkanı adalet istedi - redline - 21-02-2007

İşte Türkiye'de kimsenin söylemeye cesaret edemediği(devlet büyüklerimizden kimsenin) onlarca cevaptan sadece bir tanesi.


RE: İran cumhurbaşkanı adalet istedi - civanpercemi - 21-02-2007

Cemal Abdul Nasır gibi emperyalist ülkelerin çıkarları doğrultusunda hareket etmeyi reddeden bir lider çizgisi çiziyor olsa da Ahmedinejad'ın yönettiği bir İran ve karşısında Sanayi Devriminden sonrakine benzeyen Teknoloji devrimini yapmış emecek kan aramakta olan Batı....Bu konuda kim ak kim kara diye bakmamak gerekiyor galiba...Tarihin tekerrür etmemesi hepimizin tek dileği olmalı diye düşünüyorum çünkü gerginlik bizim coğrafyamızı tehdit etmekten çıkıp salgın gibi yayılıyor...