Hepimiz Biriz
emin özdemir - Eleştirel okuma - Baskı Önizleme

+- Hepimiz Biriz (https://www.hepimizbiriz.com/forum)
+-- Forum: EDEBİYAT (https://www.hepimizbiriz.com/forum/Forum-EDEB%C4%B0YAT-110)
+--- Forum: KİTAP (https://www.hepimizbiriz.com/forum/Forum-K%C4%B0TAP-103)
+---- Forum: Kitap Yorumları (https://www.hepimizbiriz.com/forum/Forum-Kitap-Yorumlar%C4%B1-105)
+---- Konu Başlığı: emin özdemir - Eleştirel okuma (/Konu-emin-%C3%B6zdemir-Ele%C5%9Ftirel-okuma-5835)



emin özdemir - eleştirel okuma - karanlıktaki yüz - 28-11-2007

'Okuryazarlık'tan 'Okur'luğa...

Hemen çoğumuz, okula başlayışımızdan kısa bir süre sonra, harfleri birbiriyle çatarak anlam çıkarma, başka bir deyişle okuryazarlık becerisini kazanırız. Ancak yaşamın akışı içinde bu beceriyi sürekli kullanma gereğini duymayız. Bu yüzden çoğumuz 'okur' değil 'okuryazar' sayılırız.

Peki, okuryazarlıktan okurluğa nasıl geçebiliriz? İşte elinizdeki kitap böyle bir amaçla, okuryazarlıktan okurluğa giden yolu gösterme amacıyla hazırlanmıştır.

Okuyacağımız metinle sağlıklı bir iletişime nasıl girebiliriz? Okur olarak sorumluluklarımız nelerdir? Okurken neleri, nasıl göz önünde bulunduracağız? Bunlar ve bunlara benzer soruların kılavuzluğunda 'eleştirel ve yaratıcı okuma'nın gerektirdiği donanım, Emin Özdemir'in bu kitabında, örneklere bağlı olarak bütün yönleriyle gösterilmiştir.

(Arka Kapak)
kitap arası metinlerle anlatrtığı kavramların okura geçmesine yardımcı oluyor. çok bütüncül bir çalışma. emin özdemir kaleminden çıktığı çok belirgin. mutlaka okunması gereken bir kitap. okuryazarlıktan okurluğa giden yolda iyi bir adım olur hepiniz için.