Hepimiz Biriz
Çiğ Börek - Baskı Önizleme

+- Hepimiz Biriz (https://www.hepimizbiriz.com/forum)
+-- Forum: KADINCA (https://www.hepimizbiriz.com/forum/Forum-KADINCA-166)
+--- Forum: Yemek Tarifleri (https://www.hepimizbiriz.com/forum/Forum-Yemek-Tarifleri-208)
+---- Forum: HAMUR İŞLERİ (https://www.hepimizbiriz.com/forum/Forum-HAMUR-%C4%B0%C5%9ELER%C4%B0-614)
+---- Konu Başlığı: Çiğ Börek (/Konu-%C3%87i%C4%9F-B%C3%B6rek-8717)



Çiğ Börek - GİZEMLİ - 07-02-2008

[TABLE][TR][TD][Resim: yedek10.gif] Gereçler:[/TD][/TR][TR][TD]hamuru için:
1 kg.un 2 yumurta
1 pk.kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz alabildiği kadar ılık su
kızartmak için sıvıyağ
[/TD][TD]içi için:
500 gr.kıyma
2ad. domates rendesi
2 ad. sivribiber
minik doğranmış yarım demet maydonoz
tuz
karabiber
kırmızıbiber
isteğe bağlı acı pul biber
[/TD][/TR][TR][TD][Resim: yedek3.gif] Yapılışı:[/TD][/TR][TR][TD]un derin ve geniş bir kaba alınır içine yumurtalar kırılır kabartma tozu bir su bardağı ılık su koyulur yoğrulmaya başlanır su miktarı ele yapışmayacak şekilde ayarlanır hamur özleşene dek yoğrulur.Sonra yumurta kadar ufak parçalara ayrılır bilgisayar cd.si şeklinde yuvarlaklar açılır sonra bu yuvarlaklara hazırlanan kıymalı içten koyularak yarım ay şeklinde kapatılır.Bu işlem hamur bitene kadar tekrarlanır.Bol yağda kızartılarak sıcak servis yapılır. [/TD][/TR][TR][TD][Resim: yedek2.gif] Servis Önerileri:[/TD][/TR][TR][TD]Bol yağda kızartılarak yapılırsa yağ yanmadan kızarma yapılacağından hem lezzet hem sağlık bakımdan daha iyi olacaktır.Afiyet olsun[/TD][/TR][TR][TD][Resim: yedek7.gif] Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):[/TD][/TR][TR][TD]Bir su bardağı ılık su yazdım ama unun kalitesine göre bu değişeceğinden ele yapışmayacak şekilde ayarlanmalı[/TD][/TR][/TABLE]