Hepimiz Biriz
Soruşturmaya izin yok - Baskı Önizleme

+- Hepimiz Biriz (https://www.hepimizbiriz.com/forum)
+-- Forum: GÜNCEL (https://www.hepimizbiriz.com/forum/Forum-G%C3%9CNCEL-11)
+--- Forum: HABERLER (https://www.hepimizbiriz.com/forum/Forum-HABERLER-338)
+---- Forum: GÜNDEM (https://www.hepimizbiriz.com/forum/Forum-G%C3%9CNDEM-441)
+---- Konu Başlığı: Soruşturmaya izin yok (/Konu-Soru%C5%9Fturmaya-izin-yok-9143)



Soruşturmaya izin yok - gamze33 - 29-02-2008

Bakan Çelik 'YÖK Başkanı hakkında soruşturma açılmasına izin vermeyeceğim' dedi.

ANKA



Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan hakkında ‘görevi kötüye kullanma’ suçunu işlediği iddiasıyla yapılan suç duyurularına ilişkin olarak ‘görevsizlik’ kararı verdi.Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de 'YÖK Başkanı hakkında soruşturma açılmasına izin vermeyeceğim' dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan hakkında CHP'nin ve bir vatandaşın yaptığı suç duyurularına ilişkin olarak ‘görevsizlik’ kararı verdi. Rektörlere, ‘türbanlı öğrencilerin üniversitelere alınması’ talimatı veren Prof. Dr. Özcan’ın ‘görevi kötüye kullanma’ suçunu işlediği iddiasıyla yapılan suç duyurularına ilişkin inceleme başlatan Başsavcılık, 2547 sayılı YÖK Kanunu’nun 53. maddesine istinaden ‘görevsizlik’ kararı vererek dosyayı Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdi.

YÖK Kanunu’nun 53. maddesine göre, Prof. Dr. Özcan hakkında soruşturma açılıp açılmayacağına Milli Eğitim Bakanlığı karar verecek. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Özcan ile ilgili ilk değerlendirmeyi Milli Eğitim Bakanının başkanlığındaki bir toplantıda, Yükseköğretim Kurulu üyelerinden teşkil edilecek en az üç kişilik bir kurul yapacak. MEB Bakanı Hüseyin Çelik başkanlığında toplanacak olan kurul, soruşturma açılması yönünde karar verirse dosya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilecek. Başsavcılık, hazırlanacak iddianame sonrası Yargıtay 4. Ceza Dairesi’nde Prof. Dr. Özcan ile ilgili dava açılacak.

MEB Başkanı Çelik’in başkanlığındaki kurul, Prof. Dr.Özcan hakkında soruşturma açılmasına izin vermezse buna itiraz edilebilecek. Yapılacak olan itirazı Danıştay 1. Dairesi görüşüp karara bağlayacak. Danıştay, Prof. Dr. Özcan hakkında soruşturma izni verilmemesine ilişkin verilen kararın kaldırılmasına karar verebilecek.

ÇELİK: SORUŞTURMA AÇILMASINA İZİN VERMEYECEĞİM

Çelik, çeşitli açılış ve ziyaretler için geldiği Sakarya'da gazetecilerin, “YÖK Başkanı ile ilgili soruşturma açılmasına izin verecek misiniz” şeklindeki sorusu üzerine, “Soruşturma açma yetkim var. Sayın YÖK Başkanı'nın bugüne kadar yaptıklarının suç teşkil ettiğine inanan birisi değilim. Yaptıklarının suç teşkil ettiğini sanmıyorum. İzin vermeyeceğim” dedi.


----aksini düşünmek aptallık olurdu zaten,biri eğitimin başındaki adam biri de yök başkanı ,dur bakalım daha neler göreceğiz,işin tuhaf durumu kim kime şikayet ediliyor,bakan eğer kabul etseydi soruşturmayı o zaman şaşırırdık----