İstanbul'da kar kapıda

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.92/5 - 13 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İstanbul'da kar kapıda
#1

Türkiye dün geceden itibaren Balkanlar’dan gelen soğuk havanın etkisine girdi. Hafta sonuna dek özellikle ve iç ve doğu kesimlerde etkili olmak üzere kar yağışı bekleniyor. İstanbul’da sıcaklık 3 dereceye kadar inecek

Yurdun büyük bölümü dün geceden itibaren Balkanlar’dan gelen soğuk havanın etkisi altına girdi. Bugün aralıklarla devam edecek yağışlar, Batı ve Orta Akdeniz kıyılarında kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu (Sivas, Yozgat ve Kayseri), Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile gece saatlerinde Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.
Bugün hava sıcaklığında 4 ila 6 derecelik düşüşle birlikte iç ve doğu bölgelerde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi bekleniyor. Yağışların, Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu’nun güney ve batısında kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Yarın tüm yurtta görülecek yağışların, Karadeniz kıyı kesimi, Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında yağmur ve sağanak, iç ve doğu bölgeler ile gece saatlerinden itibaren Marmara’da kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz’in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli olması muhtemel. İstanbul’da ise sıcaklığın 3 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Soğuk havanın etkisini cuma günü kaybetmesi bekleniyor.
ANADOLU KAR İÇİNDE
Karla kaplanan Abant Tabiat Parkı hafta sonu tatilinden faydalananların akınına uğradı. Kartopu oynayıp yürüyüş yapanlar karın keyfini çıkardı. Yağışı özlemle bekleyen kayak merkezindeki otellerde kara doydu. Kocaeli’nin kış sporları merkezi Kartepe’de kar kalınlığının 50 santimetreye ulaşması üzerine kayak pistlerinin bugün açılması bekleniyor. Türkiye’nin önde gelen kayak merkezlerinden biri olan Kartalkaya’da kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı.
Van'da 132 köye ulaşım yok
Van ve Hakkari'de dün akşamdan itibaren etkisini artıran kar yağışı, çok sayıda köy ve mezra yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu.
Yoğun kar yağışı nedeniyle Van'ın ilçelerinde 132 köy ve mezra, Hakkari'de de 11 mezrayla ulaşım sağlanamıyor.
Yetkililer, yolların açılması için ekiplerin aralıksız çalıştığını bildirdi.
KONYA'DA DURUM VAHİM
Konya İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, gece saatlerinde başlayan ve etkisini artıran kar yağışı nedeniyle 4 ilçede toplam 21 köy yolu ulaşıma kapandı.
İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, 4 greyder, 2 bıçaklı kar aracıyla Ahırlı, Derebucak, Meram ve Seydişehir'deki kapalı köy yollarını açma çalışmalarını sürdürüyor.
Derebucak ilçesinde, kar yağışı nedeniyle enerji nakil hatlarının koptuğu, ilçe merkezi ve köylerinde elektrik kesintisi yaşandığı bildirildi.
İlçe merkezinde kar kalınlığının 50 santimetre, köylerde ve yüksek kesimlerde 60-70 santimetreyi geçtiği, ilçede ilköğretim okulları ve liselerde eğitime 2 gün ara verildiği belirtildi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Osman Günaydın, kar yağışını sevinçle karşıladıklarını belirterek, ''Kış mevsimi gelmeden karla mücadele ekiplerimizi hazırladık. Araçlar, bakımları yapılarak göreve hazır bekliyordu. Bugün itibariyle ekiplerimiz çalışmalara başladı. 4 ekibimiz ilçelerde hizmet veriyor. En kısa zamanda köy yolları açılacak'' dedi.
GAZİANTEP'E KAR YAĞDI
Gaziantep'te 2 gündür yaşanan soğuk havanın ardından sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmur etkili oldu.
Gaziantep'te kar yağışının, yağmurla karışık olarak 26 Ocak Cuma gününe kadar sürmesinin beklendiği bildirildi.
Zar Atmam Şansa İnanmam Ortada Bir Şans Varsa Onuda Ben Yaratırım...
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  İSTANBUL'DA 1 MAYIS ALARMI asi cafe 0 1.831 30-04-2009, Saat: 16:13
Son Yorum: asi cafe
  İstanbul için acil uyarı asi cafe 0 1.400 12-03-2009, Saat: 11:44
Son Yorum: asi cafe
  İSTANBUL'DA YANGIN asi cafe 0 1.601 18-02-2009, Saat: 18:02
Son Yorum: asi cafe
  İstanbul'a kar geliyor asi cafe 0 1.495 16-02-2009, Saat: 14:55
Son Yorum: asi cafe
  İstanbul'da kar keyfi! asi cafe 0 1.550 09-01-2009, Saat: 15:23
Son Yorum: asi cafe

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi