Yorumları: 523
Konuları: 208
Teşekkür Puanı:
24
01-05-2008, Saat: 10:25
(Son Düzenleme: 12-10-2008, Saat: 1:15, Düzenleyen: arachnanthe.)
KANLI BAYRAMLAR ÜLKESİ
Odası kan kokuyordu ve fikirleri saçılmıştı eşyaların üzerine… Havasına sinmişti adeta aykırılığı. Zaten solak olarak doğuşunda vardı bir hikmet. Her seferinde böyle diyip gülüyordu.
Ve bir bayram sabahıydı. Baharın gelişi ve emeğin kutsanışı… Gidip arkadaşlarıyla omuz omuza duracaktı, bağıracaktı ve sol yumruğuyla havayı dövecekti… Özgürlük diyeceklerdi, daha insanca ve hakça yaşamak istiyoruz diyeceklerdi, düzenin acımasızlığına karşı yürüyeceklerdi…
İstanbul kaynıyordu ve İstanbul kanlı bir güne hazırlanıyordu. Bir uğultudur bir fısıldaşmadır gidiyordu. Sokaklarda karanlık adamlar kol geziyordu. Bir şeylere gebe olduğu her halinden belli bir güne uyanıyordu insanlar…Yavaş yavaş meydanda buluşuyordu kardeş kalabalıklar.
O sabah ailecek edilmişti kahvaltılar. Akşama kaç ekmek alınacağı sorulmuştu anneye veya eşe… Yanağa kondurulmuş küçük bir buseyle kapanmıştı yuva kapısı ardlarından. Bir sigara yakılmıştı sokaktan aşağı otobüs durağına doğru yürünürken…ve o sokaktan son geçişiydi… Pencereden sarkan kızına salladığı son eldi. Kazancı yokuşunda can veren 36 insanın geri dönüşü bir daha hiç olmadı…Solan sardunyalardı pencere önlerindeki tenekelerde…
Polis yüzlerce faili gözaltına alıyordu ve her defasında bağlantı -nedense- kurulamıyordu. Sonunda bu olayda tıpkı diğerleri gibi önemini yitiriyordu. Ve bu ülkede olayların önemini yitirmesi alışkanlık haline getiriliyordu. Suçlularsa hala aramızda dolaşmaya devam ediyordu. Belki bindiğimiz bir otobüste, girdiğimiz bir dükkânda yanımızdan geçiyordu…bilemiyorduk.
İnsanların yüreklerine korku salmak gibi hastalıkları vardı güçlü olanların. Anasından solak doğanlar hayata 1–0 yenik başlıyordu. Kalbimizin solda olduğunu söylesek suç sayılacakmış paranoyasına sürükleniyorduk. Karşıdan karşıya geçerken artık önce sağa sonra yine sağa bakıyorduk. Sola bakmak sakıncalı sayılıyordu. Kitaplar yakılıyordu, düşünceler ocaklarda dağlanıyordu, kurulan ateşlerde paramparça ediliyorduk. Elimdeki tek suydu gözyaşlarım ve ağlıyordum, bu yangını bitirmek için durmadan kendimi kuruturcasına ağlıyordum.
Sokaklarda bir kovalamacadır sürüyordu. Birileri kapımızı işaretlemişti o günlerde. Neden sonra uzak bir kentte yine kapıları işaretlenenler diri diri ateşe veriliyordu.
Pir Sultan’a saldırıyorlardı sonra, hınçla ozanlara el uzatıyorlardı… Her yerde galeyana gelmiş kalabalıklar toplu halde insanlık suçları işliyor, cinayetlere karışıyorlardı. Göz yumuluyordu…
Ve birileri seyirci kalıyordu bu olanlara.
Yani hepimiz….
Bir gün kapısı işaretlenen olmadıkça çıkmayacak mı sesimiz?
A.E.07
İleride halkımızın,bunca ibret verici tecrübeden sonra gerçek dindarlarla din tüccar ve aktörlerini birbirinden ayırdedeceğini ümid ederim. Yoksa hep böyle geri ve ezik kalırız (M.Kemal Atatürk)
Teşekkür Puanı:
24
01-05-2008, Saat: 10:29
(Son Düzenleme: 12-10-2008, Saat: 1:15, Düzenleyen: arachnanthe.)
Ve bugün..... Taksimde kuş uçurtmayan polis acaba o önlemleri işçilerin provoke edilmeden taksimde huzur içinde bayramlarını kutlamaları için alınamaz mıydı? Bu savaş çığırtkanlarının amacı nedir hiç düşündünüz mü? Soğuk savaşın bitişini hala içine sindiremeyenlerin işçi solcu emekçi alerjisi nedir???
Türkiye'ye bu ayıbı yaşatmaya hakları var mıydı?
Başörtüsü deyince özgürlük, işçi bayramı deyince halkla polisi meydan savaşı gibi bir çatışmaya itin... Sorumlular kim??? Kim hesap verecek??? Sorunmlu halk olsa devlet hesabını sorardı emin olun... Ama sorumlu devletin ta kendisi olunca... Devleti devlete mi şikayet edelim.....
Bu kansızlığı yapanlara yuh olsun diyorum... 30 küsür sene önceki kafalar hala devletin içinde bi yerlerde ve insanlara zarar vermeyi yasaklar koymayı uymayanları düşman görüp mahvetmeyi hak görüyorlar... O polisler dövdüğü vatandaşın vergileriyle alıyor maaşını yazık yazıkk... Lanet olsun. Dövdürdüğünüz insanlar olmasa kimin oylarıyla böyle zevkü sefa içinde olacaksınız acaba....
1 Mayısınız kutlu olsun arkadaşlar...yasaksız 1 mayıslara diyorum....
İleride halkımızın,bunca ibret verici tecrübeden sonra gerçek dindarlarla din tüccar ve aktörlerini birbirinden ayırdedeceğini ümid ederim. Yoksa hep böyle geri ve ezik kalırız (M.Kemal Atatürk)
Yorumları: 143
Konuları: 115
Teşekkür Puanı:
6
01-05-2008, Saat: 10:33
(Son Düzenleme: 12-10-2008, Saat: 1:16, Düzenleyen: arachnanthe.)
EMEGINIZE SAGLIK....
YAPILAN FAŞİSTLİK DEGILDE NEDIR?
Teşekkür Puanı:
24
01-05-2008, Saat: 10:37
Ben faşist deyince....... Neyse eski konuları açmıyorum... Sadece hitler ve bizimki diyorum... benzerlik cidden şaşırtıcı diyorum... biraz okuyup araştırsa insanlar diyorum... illa enflasyon hedefinin şaşması lazımmış insanların Tayyipe kızmaları için... yazıkkk... memleket satıldı kızmadılar... demek cepleri yanınca sıçrıyo bizim insanlar...
teşekkür ederim duyarlılığınız içinn.... Şu anda emekçilerin düştüğü durumu TVden izliyorum da içim sızlıyo hazmedemiyorum... böyle Gazze gibi bir yer sanki izlediğim... resmen savaş bu... polisini kendi halkıyla karşı karşıya getiren faşistlerin iktidar şımarıklığı.... lanet olsun...
Yorumları: 143
Konuları: 115
Teşekkür Puanı:
6
01-05-2008, Saat: 10:49
içimden tek birşey gecıyor ve guluorum;''AB taksımde 1 mayıs gosterılerıne ızın verın'' deseydı bugun taksımde hersey serbesttı....
anlatılcak okadar sey varkı ben hıcbırsey yasamadım yasım genc ama anlayacak kadar gozlerım acık bu vatanı (vatan sagolsun deyıp cınayet ısleyecklerden) daha cok serefımle sevıorum!
kapıtalıst maşası burjuvalar tekrar sahnede...
1 abd emrı yeterlı
1 işadamı uyarısı herseyı baglıor
bu mıllet bunu haketmedi!!!