Google sakın 2 kez tıklamayın!

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.31/5 - 16 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Google sakın 2 kez tıklamayın!
#1

Bilim dünyası bunu konuşuyor. Teknoloji iklim değişikliğine neden oluyor. Google her tık, atmosfere zarar veriyor.


İnternetin en ünlü arama sitesi Google'da iki kez arama yapmanın Kettle'da su kaynatıldığında ortaya çıkan CO2 miktarı kadar emisyona sebep olduğu iddia edildi.

Amerikan araştırma firması Gartner'ın raporuna göre IT sektörü global CO2 emisyonunun yüzde 2'sine sebep oluyor.

Harvard Üniversitesi'nden Dr. Alex Wissner-Gross, basit bir web sitesinin izlendiği her saniye için 0,02 gram CO2 ürettiğini söylüyor. Eğer internette bir video seyrediyorsanız, bunun ürettiği CO2 ise saniyede 0,2 grama eşit.

Dr. Gross'un saptamaları aslında bilgisayarları ve interneti dolaylı olarak zan altında bırakıyor. Dr. Gross bunu şöyle açıklıyor:

"Web siteleri serverlarla yayın yapabiliyor ve bu siteler ağ yoluyla birbirleriyle etkileşen bilgisayarların yardımıyla ziyaretçiler tarafından izlenebiliyor. Bu serverlar, alıcılar ve ağların çalışabilmesi için elektriğe gereksinimleri var. Elektrik ise kömür ve petrol gibi fosil yakıtların yanmasıyla çalışan santrallerle sağlanabiliyor. Fosil yakıtların yanmasıyla atmosfere CO2 salınmış olunuyor ve dolaylı olarak bu durum iklim değişikliğine yol açıyor"

Gross'un tezine göre Google'da arama yapıldığında, site dünyadaki serverların hemen hemen hepsinde işlem yapıyor ve kısa sürede kullanıcıya istediği yanıtı veriyor. Bu nedenle daha çok kaynak kullandıkları için arama siteleri diğer sitelere göre daha çok emisyona neden oluyor.

Bir başka analist John Buckley ise Google'da arama yapmanın 1 gram ila 10 gram arasında emisyona neden olduğu görüşünde.

Teknoloji yazarı Chris Goodall da bir kullanıcının bilgisayarı başında Google'da arama yaparak geçirdiği her 15 dakika için sitenin 7 ila 10 gram arasında CO2 ürettiğini düşünüyor.

Cevapla
#2

meyve veren ağaç taşlanır dünyanın en büyük arama motoru yahoo yu unutturdu microsoftun servisleri googleninkiler ile başedemiyor.

elektrik üretimi sadece fosil yakıtlarla olmuyor rüzgar günes su v.s neden özellikle fosil yakıtlar vurgulanıyor ve google adı veriliyor sizin yorumunuza bırakıyorum. ayrıca bu adamların baska şimi kalmamısda googlede gecirilen zamandaki emisyonu hesaplamıslar bunuda neye dayanarak yaptılarsa, hangi kriterleri kullandılar merak ediyorum.
Cevapla
#3

ben onu bunu bılmıyorumda googlede bugunlerde baska sıtelerdekı google aramalarına tıklandıgında pes pese acılır pencerelere acılıyor bı anda 50 sayfa doluyor ekrena 13
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  missing link found nedir - Google logosu arachnanthe 0 2.551 20-05-2009, Saat: 14:04
Son Yorum: arachnanthe
  Google Translate artık Türkçe arachnanthe 0 1.967 03-02-2009, Saat: 9:19
Son Yorum: arachnanthe
  Google Çuvalladı her siteye Bu site bilgisayarınıza zarar verebilir diye uyarıyor arachnanthe 1 1.964 31-01-2009, Saat: 18:43
Son Yorum: arachnanthe
  google Chrome arachnanthe 9 4.136 10-09-2008, Saat: 23:55
Son Yorum: Nemesis

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi