Hızlı tren sefere hazır

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2/5 - 7 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hızlı tren sefere hazır
#1

Ankara-Eskişehir arası 1 saat 15 dakika olacak. Seferlerin başlama tarihini Başbakan Erdoğan ve Bakan Yıldırım açıklayacak.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Ankara-Eskişehir hızlı tren hattının yıl sonuna hazır olacağını açıkladı.
Ankara-Eskişehir arasında sefere konulacak hızlı tren, başkentteki hemzemin geçitlere takıldı. Hızlı tren, Ankara'daki 4 hemzemin geçitte güvenlik tedbirlerinin alınmasını bekliyor.
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, Milano-Bologna hızlı tren hattının açılışı dolayısıyla geldiği Milano'da gazetecilere açıklamalarda bulundu ve sorularını yanıtladı.
Avrupa'da büyük havalimanlarının bulunduğu kentleri hızlı trenlerle birbirine bağlamayı öngören bir çalışma yapıldığını anlatan Karaman, daha konforlu yolculuk için gelişmiş ülkelerin demiryollarına büyük önem verdiğini kaydetti.
Türkiye'nin de hızlı tren işletmeciliğine hazırlandığını anımsatan Karaman, hızlı trenin sefere başlaması için başkentteki hemzemin geçitlerde güvenlik sorunu bulunduğunu, bunu çözümlemeye çalıştıklarını bildirdi. ''4 hemzemin geçitte sorunumuz var'' diyen Karaman, Çiftlik, Hava Durağı, Lale Durağı ve Sincan Sanayi Sitesi hemzemin geçitlerinde güvenlik tedbirlerinin alınması gerektiğini vurguladı.
Sincan'daki geçide ilişkin çalışmaların 2 yıldır sürdüğünü ifade eden Karaman, Ankara Büyükşehir Belediyesine yazı göndererek, bu geçitleri kapatmayı planladıklarını bildirdiklerini aktardı. Karaman, ''Şimdi hattı açarsak oradan hızlı tren geçerken olumsuz bir olay olur ya da tren dur-kalk yapacağı için hızlı tren olmasının bir manası kalmaz. O hemzemin geçitler kapanmadan hızlı treni başlatamayız'' dedi.
-ANKARA-ESKİŞEHİR 1 SAAT 5 DAKİKA-
Ankara-Eskişehir arasında hızlı tren testlerinin devam ettiğini, son deneme seferinde hiçbir problem olmadığını gözlediklerini anlatan Karaman, iki kent arasının başkentteki hemzemin geçitlerdeki güvenlik tedbirlerden dolayı 1 saat 15 dakikada geçildiğini, bu sorun çözüldüğünde ulaşımın 1 saat 5 dakika olacağını söyledi. Süleyman Karaman, yılbaşına kadar her şeyi tamamlamak, ondan sonra da seferlere başlamak istediklerini bildirdi.
TCDD Genel Müdürü Karaman, Ankara-Eskişehir arasında hızlı trenlerde alınacak bilet ücretlerine ilişkin çalışmaların da devam ettiğini, 30-40 YTL arasında olmasını öngördüklerini kaydetti.
Ankara-Eskişehir hızlı tren hattının açılmasındaki gecikmelere ilişkin bilgi veren Karaman, tek hattan çift hatta dönülmesi, hızın 200 kilometreden 250 kilometreye çıkarılması, Türk ve İspanyol hazinelerinin kredi konusundaki anlaşmazlık, viyadüklerin depremselliğinin analizi dolayısıyla projede 2,5 yıl gecikme yaşandığını ifade etti.
Karaman, ''Bütün bunlara rağmen dünyada en çabuk bitirilebilen hattı bizde. Hem sertifikalı bir yolumuz hem de sertifikalı trenimiz var. Geçitler hariç biz hazırız'' diye konuştu.
Seferlerin başlama tarihini, Başbakan Erdoğan veya Ulaştırma Bakanı Yıldırım açıklayacak.
Zar Atmam Şansa İnanmam Ortada Bir Şans Varsa Onuda Ben Yaratırım...
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  İŞTE HIZLI TRENİN FİYATI asi cafe 0 1.682 11-03-2009, Saat: 19:10
Son Yorum: asi cafe

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi